15 kpl. Muistui mieleen yhtenä päivänä nämä lapsuudessa joskus syödyt kivat iltapalat. Tämän ohjeen löysin netistä (kotikokki.net). Muuttelin sitä vain hieman.
- 2,5dl maitoa
- 25g hiivaa
- n.6dl jauhoja
- 1tl suolaa
- 50g voita
- 1 kananmuna
- 15 nakkia
- (itse lisäsin ketsuppia, Oreganoa ja koristeeksi Pellavansiemeniä)
Ohje:
- Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nesteeseen.
- Lisää pehmennyt voi ja vaivaa taikinaan.
- Anna kohota n. 20 min.
- Tee taikinasta pieniä läjiä ja muotoile ne levyiksi.
- (Sivele pinnalle hieman ketsuppia ja ripottele Oreganoa.)
- Kääri taikina nakin ympärille.
- Laita pellille sauma alaspäin.
- Voitele kananmunalla (ja ripottele pinnalle Pellavansiemeniä koristeeksi).
- Paista 225 asteessa n. 15-25 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti